Navàs és l’únic municipi del Bages amb més de 5.000 habitants que pot obrir l’interior dels seus bars i restaurants. Tot i que la comarca no ha passat encara a la fase 2, els locals han pogut obrir, ja que es  tracta d’un municipi de menys de 10.000 habitants i una densitat de població de menys de 100.

Navàs ho ha pogut fer juntament amb 615 municipis que tampoc es veuen obligats a seguir unes franges horàries. Per exemple, poden obrir els interiors dels restaurants sempre que no es superi el 40% de l’aforament i es mantindran l’aforament limitat al 50% a les terrasses.

Una de les propietàries del Frankfurt Nou Mustang, Ivet Garcia, explica que “ara la gent va molt a la terrassa i l’interior està obert però la gent no ho prioritza”. Amb tot deixa clar que encara no es poden fer càrrec de totes les despeses i tenen plantilla en ERTE.

En la mateixa línia ho explica la propietària del bar Exellent, Abigail Orell, qui diu que “la terrassa no dóna un bon rendiment econòmic, però la gent ara s’hi està menys estona i això vol dir que hi ha més persones”.

Malgrat tot, Protecció Civil recorda que res altera el criteri general de dos metres de distància i l’obligació de portar mascareta quan aquesta distància no es pugui mantenir.