Navàs haurà d’esperar per integrar els centres educatius a la xarxa pública

84

Nou revés pels centres educatius de Navàs. Segons ha informat l’Ajuntament del poble, el projecte d’integració a la xarxa pública dels dos centres concertats de Navàs, el Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana, no tirarà endavant.

El Departament d’Educació ha comunicat a totes les parts que accepta la integració de l’Escola Diocesana, però no la del Col·legi Sant Josep. Segons l’Ajuntament la decisió es basa ens uns criteris objectius. Ho explica la regidora d’Educació de Navàs, Marta Manubens.

Així doncs, el mapa educatiu de Navàs quedarà com fins ara, amb dos centres concertats i una oferta pública limitada fins a quart d’ESO, a l’Institut-Escola Sant Jordi. La proposta, aprovada per tots els grups polítics era integrar els dos centres concertats, incloent-hi la llar d’infants municipal Quitxalla, amb la idea que la Diocesana concentrés tota la secundària. La decisió s’ha encaixat amb decepció per ser inesperada.

El Departament hauria considerat que amb el Col·legi Sant Jordi ja n’hi ha prou per cobrir les necessitats de places públiques que hi ha al poble. Tot plegat deixa un mapa educatiu molt incert. L’Ajuntament ha convocat una reunió oberta als veïns aquest dimecres per explicar com ha anat tot el procés. Serà a les 19h al Casal Sant Genís.