Navàs fa una crida urgent a l’arribada de test o proves PCR per a la residència d’àvies i avis

93

L’Ajuntament de Navàs reclama de manera urgent una comanda de test o proves PCR per a la seva residència d’avis i àvies que permetin obtenir un diagnòstic clar de la situació al geriàtric. El consistori està realitzant, des de fa setmanes, gestions amb el Departament de Salut i ara demana amb urgència aquest material perquè el seu personal està molt exposat.

De moment, només han aconseguit 25 test ràpids donats per la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu, es va contactar amb els responsables de l’assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, que forma part de la iniciativa #JoEmCorono. Accedint a aquest projecte, s’ha pogut fer més tests al personal que ha ofert el seu consentiment. Tot i així, a avui dia, no s’ha pogut fer tests a tot el personal ni tampoc als i les residents de la residència.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, i segons les dades públiques del Departament de Salut, al municipi de Navàs hi ha 37 casos positius. A més, s’ha de lamentar la defunció de 20 persones, de les quals 8 han estat a causa de la Covid-19. A la residència s’ha de lamentar la defunció de 12 persones, de les quals se’n poden confirmar 11 a causa del virus. Per tant, si sumem el nombre total de defuncions és de 32 persones19 de les quals han estat confirmades per Covid-19; la resta no s’ha pogut determinar per falta de tests.