Navàs demana a Educació un nou edifici per a l’Institut-Escola Sant Jordi

92

L‘Ajuntament de Navàs va aprovar en el ple de dilluns una moció per demanar al Departament d’Educació la construcció d’un nou edifici que aculli l’educació secundària al poble. La moció es aprovar amb el suport de tots els grups municipals.

Tot plegat arriba després que Educació descartés la integració dels centres concertats de l’Escola Diocesana de Navàs i el Col·legi Sant Josep a la xarxa pública. Ara, l’Ajuntament torna a posar sobre la taula la construcció d’un nou edifici als terrenys del costat del pavelló municipal. Genís Rovira, alcalde de Navàs, parla del perquè és tant important aquest nou equipament.

L’Ajuntament també demana el compromís de tenir enllestit el projecte durant el 2023 i que aquest any s’inclogui una partida als pressupostos per a la construcció del nou edifici. De fet, Rovira creu que el projecte és una visió de futur pel poble.

Abans que es fes pública la voluntat de l’EDN de passar a la xarxa pública, l’Ajuntament tenia tres opcions sobre la taula per a la construcció de l’edifici del futur nou institut. Dues de les possibilitats passaven per alçar el nou equipament en espais annexos de la mateixa escola Sant Jordi  eren les opcions per les quals apostava la Generalitat. La tercera proposta és la que ara tira endavant i és construir l’edifici al terreny adjacent al pavelló.