Navàs demana a Educació que compri i no llogui els edificis de l’Escola Diocesana

324

El Ple de l’Ajuntament de Navàs va aprovar per unanimitat la moció, presentada per tots els partits polítics amb representació, en què es demana al Departament d’Educació que compri i no llogui els edificis l’Escola Diocesana que, el curs 2022-2023, passaran a ser de titularitat pública. En el mateix text de la moció, també es reclama una reforma dels edificis existents per solucionar les mancances estructurals i adaptar-los a les noves necessitats. Ho explica la regidora d’Educació de Navàs, Marta Manubens.

Cal recordar que el passat mes de febrer Educació l’Ajuntament de Navàs i l’Escola Diocesana de Navàs Fundació Privada van signar un preacord pel qual el Col·legi Sant Josep i la mateixa Diocesana passarien a ser centres públics el curs 2022-203. Un fet que comportarà l’increment d’escolaritzacions a partir d’aquell curs al poble de Navàs, el qual passarà a tenir exclusivament centres d’ensenyament públic. Tot plegat, tindrà molts beneficis pel poble.

En aquest sentit, l’Ajuntament considera que es troba en una situació més que favorable per tal d’aconseguir un edifici en propietat on l’alumnat del poble pugui desenvolupar les seves tasques escolars. I, tot això, tenint en compte que els darrers 10 anys les famílies que han apostat per una escolarització pública en la secundària dels seus fills i filles, ho han hagut de fer en mòduls prefabricats.

En el text aprovat pel consistori, s’assegura que tenir un edifici en propietat és una reivindicació del poble des del 1994, moment en què es va tancar el col·legi de BUP Anna Soler i Daniel situat a l’Escola de Música.