Ple ordinari de novembre. - Foto: Aj Santpedor

Amb l’inici del curs 2021-2022, Navàs ha constituït la Taula Local de Planificació, l’encarregada de fer propostes a la programació anual de l’oferta educativa del poble. Així mateix, s’ha creat una Comissió de Participació en la programació per bé que surtin propostes debatudes entre els diferents agents educatius de Navàs. Les reunions han començat aquesta setmana al Casal Sant Genís.

Després de la primera reunió, la Taula va traslladar al Departament d’Educació les seves preocupacions per posar en marxa un procés que culmina amb l’establiment d’una oferta educativa 100 per cent pública de cara al pròxim curs. Aquest va ser el compromís del Departament i aquest dijous així la refermada després d’establir conversacions amb l’equip de govern local.

Segons fonts municipals, Educació ha demanat tranquil·litat i ha deixat clar que el futur educatiu de Navàs és una prioritat. Segons ha pogut saber l’Ajuntament navassenc, tota la maquinària s’ha posat en marxa per fer efectiva la conversió dels centres privats a públics.

Cal recordar que el procés per fusionar l’Escola Diocesana i el Col·legi Sant Josep i convertir-los en un centre públic s’ha demorat pels canvis que ha patit el Departament aquest estiu, a banda de la situació que está vivint el bisbat de Solsona, propietari de l’Escola Diocesana.