Navàs celebrarà el cicle de Concerts d’Hivern “en clau femenina”

162

Navàs no faltarà a la seva cita amb el cicle de Concerts d’Hivern. La quarta edició, organitzada per l’Escola de Música Mestre Josep Maria Castella i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament navassencse celebrarà el proper cap de setmana 6 i 7 de març. En aquesta edició, s’aposta per les grans compositores i artistes de Catalunya, englobant diferents modalitats musicals. Algunes d’elles seran el jazz, la música clàssica i la lírica, les quals es podran escoltar al recentment reformat Casal Sant Genís.

El cicle s’inaugurarà dissabte, a les 19h al Casal Sant Genís, amb el duo de piano i violoncel format per la Neus Guiu i l’Eva Gumà. Les dues tenen a les seves espatlles una dilatada carrera i col·laboracions amb orquestres i grups de cambra de prestigi. Guiu és titulada en interpretació de piano al Conservatori Superior de Barcelona i té estudis del Conservatori de Rotterdam i al Royal College of Music de Londres. Per la seva banda, Gumà és titulada en interpretació de la Música Clàssica i Contemporània per l’ESMUC i té estudis de postgrau a l’Haute École de Musique de Ginebra.

L’endemà, el dia 7 de març i també a les 19h al Casal Sant Genís, podrem gaudir de l’Elisabet Raspall Quartet, que oferirà un repertori basat en composicions pròpies de Raspall i arranjaments de standards de jazz, recopilats al 13è disc de Raspall, “I love jazz”. Elisabet Raspall va iniciar els seus estudis al Conservatori del Liceu i al Taller de Músics de Barcelona, i més tard va estudiar música contemporània al Berklee College of Music de Boston. La pianista té una dilatada carrera i ha col·laborat amb artistes de l’alçada de Tete Montoliu o Barry Harris, entre altres. Al concert, anirà acompanyada del seu quartet habitual: Aldo Caviglia a la bateria, Jordi Mestres al contrabaix i Fernando Brox a la flauta.

Finalment, el 14 de març, a les 19h al Casal Sant Genís, serà el torn de la lírica o, més ben dit, del Lied (un tipus de composició breu per a veu i piano). El recital l’oferirà la soprano Ana Puche, que ha estudiat al Conservatori de Barcelona, a l’ESMUC, a la Universitat de Viena i ha col·laborat en diverses produccions, també al Liceu o al Teatre Reial de Madrid. Anirà acompanyada del manresà Roger Illa, llicenciat a l’ESMUC i un dels grans exponents en interpretació d’instruments de teclat històric, en el cas que ens ocupa, el fortepiano. Ana Puche i Roger Illa ens oferiran un concert molt singular, simulant a com es feien antigament, i ens interpretaran una selecció de peces del compositor austríac Franz Schubert.

La cultura és segura

Després d’un any convuls, el món de la cultura ha estat un dels sectors que més estan patint la crisi derivada de la Covid-19, per aquest motiu, des de l’organització s’ha cregut convenient fer pagar l’entrada per tal d’assistir als concerts.

Cal seguir aquests passos::

– Enviar un correu a cultura@navas.cat o trucar al 938390022, i fer constar:

* Nom i cognoms de tots i totes les assistents al concert (com a màxim podeu ser 6 persones i de la mateixa bombolla).
* Un telèfon de contacte
* Indicar el concert (o concerts) als quals es vol assistir.

– El preu de les entrades és: un concert: 5€ / dos concerts: 10€ / tres concerts: 12€.

– Per pagar les entrades:

* Directament a les oficines de l’OAC de l’Ajuntament de Navàs (Plaça de l’Ajuntament, 8), abans del 3 de març.
* Al Casal Sant Genís, al primer concert en què s’assisteixi.
* En ambdós casos, es cobrarà la totalitat de les entrades i concerts sol·licitats.

Per compliment de la normativa, l’aforament és limitat al 50% (cal estar atents a les xarxes per si s’esgoten les entrades), és obligatori l’ús de la mascareta durant tot el concert i a l’entrada i sortida de l’espectacle hi haurà gel hidroalcohòlic.