Navàs celebra el seu primer ple telemàtic amb l’atenció posada en l’aprovació del pressupost pel 2020

90

L’Ajuntament de Navàs va celebrar el seu primer ple telemàtic després que la crisi provocada per la Covid-19 obligués a posposar el que estava previst a principis de març. Un ple en què la principal notícia ha estat l’aprovació del pressupost del 2020 amb el vot favorable dels dos grups de govern (CUP i ERC), i també el de JxCat, a l’oposició, i l’abstenció del PSC.

D’entrada el pressupost aprovat ha deixat clar la disminució d’ingressos provocada per l’actual crisi sanitària. De fet, el pressupost aprovat és de 8.508.731,53 euros, un 12,6% menys que el del 2019. Jaume Casals, regidor de finances de l’Ajuntament ha explicat a Ona Bages que aquest pressupost és un punt d’arrencada per ajudar a les persones del poble. De fet, dins el pressupost es contemplen 5.000 euros d’ajut al comerç local. Casals també creu que la incertesa és tan gran que, molt possiblement, el crèdit pot variar i en cap cas és definitiu.

Jaume Casals, regidor de finances de Navàs

Així doncs, primer estan les persones i després els béns materials, segons ha apuntat Casals. Tot i això, en aquest pressupost també es contemplen inversions. Unes inversions que es realitzaran posteriorment a pal·liar els efectes del coronavirus al municipi. Algunes d’aquestes inversions són la reforma de la Residència, de l’escorxador o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Escola de Música, entre d’altres. Ho explica el mateix Casals

Jaume Casals, regidor de finances de Navàs

Un missatge de responsabilitat

Per la seva banda, l’alcalde de Navàs, Salvador Busquets ha volgut llançar un missatge de responsabilitat al poble davant la situació excepcional que s’està vivint. Busquets començava el ple actualitzant la informació pel que fa a les xifres de Covid-19 al poble. La residència municipal, en aquest sentit, ha estat el principal mal de cap de l’equip de govern.

Salvador Busquets, alcalde de Navàs

En total al poble 41 persones han perdut la vida, no totes però sí bona part han estat arran del coronavirus des de l’inici de la pandèmia. D’altra banda, Busquets també ha explicat que estan estudiant mesures per ajudar al sector de la restauració i els bars pel que fa a l’obertura de les terrasses.

Salvador Busquets, alcalde de Navàs

Finalment, l’alcalde ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat al poble, però també de prudència davant la situació que s’està vivint. Això sí, i com a dada positiva, Busquets assegura que la situació tant al poble com a la residència, sembla està estabilitzada i en aquest sentit, lloa la feina de tots els voluntaris que s’hi han implicat des de l’inici.