Navàs aposta per un sistema pioner a la comarca en la desinfecció de les seves piscines

103

La desinfecció de les piscines serà un tema candent aquest estiu per tal d’evitar la propagació del coronavirus. En aquest sentit, Navàs utilitzarà un sistema de desinfecció innovador a les piscines de l’Eix. I és que les piscines estrenaran dos equips de desinfecció amb llum ultraviolada, dissenyats per l’empresa Solatep. Es tracta del primer equip d’aquestes característiques instal·lat a la comarca, tal com ha informat l’Ajuntament de Navàs. Pel poble, gaudir d’un sistema pioner com aquest és un valor afegit.

Salvador Busquets, alcalde de Navàs

Aquests equips s’instal·laran a la piscina coberta amb un sistema que redueix l’ús de productes químics i que és complementari al clor. De fet, alguns dels beneficis que aporta són una desinfecció efectiva del 99,9%, fins i tot sobre microorganisme resistents al clor; requerir menys productes químics, formant-se menys subproductes a l’ambient i permetent la pràctica de la natació saludable i còmode, millorant així la salut i el benestar de les persones. I per últim, la reducció del consum d’aigua i gas necessari per escalfar les psicines. Ho explica amb més detall, l’acalde de Navàs, Salvador Busquets.

Salvador Busquets, alcalde de Navàs

L’Ajuntament ha explicat que el cost total de la instal·lació és de 57.577,34 euros i ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona per un valor de 50.000 euros. D’aquest cost, l’Ajuntament de Navàs ha destinat 7.577,34 euros. Es tracta d’una subvenció que va sol·licitar el consistori dins el “Programa Complementari de reforma i millora d’equipaments locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019”. La confirmació de la petició va ser rebuda el passat 13 d’abril del 2018, però, segons s’apunta des de l’ajuntament, “els tràmits burocràtics ha fet que s’allargués la instal·lació fins el dia d’avui.

Aquesta instal·lació es podrà estrenar per l’obertura de les piscines, la qual encara està per a determinar.