Navàs acollirà algunes preestrenes de teatre del projecte Testimoni Escènic

111

Navàs va ser la seu escollida per a presentar els 54 projectes que participaran en la 18a edició del Testimoni Escènic. Un projecte impulsat per Cal Gras-Residència i una Xarxa de 14 municipis de la Catalunya Central, agrupats sota el segell de Pobles Creatius. El seu objectiu és donar suport als creadors d’arts escèniques i música de la zona.

La convocatòria d’enguany ha tingut molt bona acollida per part de les companyies i artistes. El projecte ofereix residències gratuïtes per a la creació de projectes escènics que es trobin en la seva fase final de producció a canvi d’un mínim de tres preestrenes en el marc del Circuit Preestrenes que tindrà lloc entre l’abril i el maig de 2022.

El Casal Sant Genís de Navàs acollirà algunes d’aquestes preestrenes. En aquests moments, els organitzadors estan visitant cadascun dels teatres o equipaments on es duran a terme aquestes preestrenes. L’any passat es van presentar només 33 projectes i en aquesta edició s’ha quasi doblat la participació.

La intenció de l’Ajuntament de Navàs, un dels adherits a la Xarxa de Pobles Creatius, és fer coincidir la preestrena amb la Fira de Primavera per així augmentar la presència de públic en cadascuna de les representacions. Les preestrenes que es presentaran al Casal Sant Genís encara estan per definir-se.