Vista parcial de la portada d'«El món rural. La cuina del cicle de l'any» | Farell

La Biblioteca Josep Mas Carreras de Navàs és l’escenari escollit per a la presentació del nou treball de Maria Estruch, El món rural. Cuina del cicle de l’any, editat per Farell Edicions i il·lustrat per Núria Puigdellívol. A banda de les autores, s’espera la intervenció de l’alcalde de Navàs, Genís Rovira, i l’editor del llibre, Jordi Suades.

El llibre vol donar a conèixer el món de la cuina en l’entorn rural. S’explica com aquest ha anat canviant al llarg dels anys, així com els diversos treballs i oficis que s’han seguit per assegurar la supervivència de les llars. Per exemple, una de les qüestions que s’expliquen és que les menges s’adaptaven al temps i a la disponibilitat dels recursos, però també a la feina dels comensals.

Els àpats anaven sempre lligats a les feines i les festes que marcaven el cicle de la vida: el Nadal, el Dijous Llarder i la Quaresma, la Pasqua, la transhumància, el segar i el batre, la festa major, la verema, Tots Sants… Era una cuina d’aprofitament, a foc lent, de xup-xup.