Navarcles prepara el dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb una setmana plena d’accions reivindicatives

218

 És la primera vegada que es penja la bandera transgènere a la façana de l’Ajuntament Navarcles, fent cas omís a la prohibició del Tribunal Suprem del passat 1 de juny de penjar banderes a les façanes dels ajuntament.  El tret de sortida de la setmana ha estat la penjada de les dues banderes que seguirà amb la presentació del cartell contra la discriminació LGTBIQ+. Entremig es repassaran els passos de vianants amb els colors del col·lectiu i també el banc del Passeig Cervantes a l’altura del mural del 8M. Acabant amb una acció sorpresa a la façana de l’Auditori Agustí Soler i Mas.

La regidora de  Promoció Econòmica, Sobirania Energètica, Habitatge i Feminisme, de l’Ajuntament de Navarcles, Ylènia Morros ha explicat l’objectiu d’aquestes accions:

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol commemorar i recordar els fets de Stonewall als Estats Units del 28 juny de 1969, ara fa 51 anys. Aquell dia persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació que havien patit durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBIQ+.