Navarcles podrà votar als locals habituals pel referèndum

168

A escasses setmanes de la votació que pot canviar el futur dels catalans, el dubte encara és si es podrà dur a terme. Les amenaces des de l’Estat Espanyol són constants, però això no atura al govern de Puigdemont que preveu que es farà el referèndum.

Ja són molts els ajuntaments que han anunciat que cediran locals per l’1 d’octubre. Un dels que també s’ha pronunciat al respecte ha estat el de Navarcles, que assegura que els veïns que així ho vulguin tindran una cita amb les urnes. Es podrà votar, doncs, als locals municipals de sempre: a l’Ajuntament, al CEIP Catalunya – popularment conegut com l’escola verda – i al Centre Cultural La Creueta.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, però, l’Ajuntament ha rebut una carta del govern espanyol per advertir-lo sobre el referèndum. Està signada pel secretari d’estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, mà dreta de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. A la carta, la Moncloa avisa a l’Ajuntament que no pot col·laborar en l’elaboració del cens ni exposar-lo públicament. També li adverteix que té prohibit reservar llocs públics per fer actes relacionats amb la campanya.

El govern espanyol ha enviat un total de 1.500 cartes als diferents ajuntaments catalans que s’han sumat a la iniciativa. També l’han rebut els consells comarcals i les diputacions.