Música per la llibertat arriba a la ràdio

195
Fotografia de la iniciativa Música per la Llibertat a Sant Fruitós de Bages. Ona Bages (Marc Vila)
Fotografia de la iniciativa Música per la Llibertat a Sant Fruitós de Bages. Ona Bages (Marc Vila)

Música per la llibertat es passa a les ones. Davant la impossibilitat de poder-se reunir a la Plaça de l’Ajuntament, el grup va començar a enregistrar diferents versions del Cant dels ocells que sonaven a la Plaça a través d’uns altaveus. Ara, les versions també sonaran a la ràdio cada dia a les 9 del vespre. La primera emissió serà l’1 de novembre coincidint amb l’aniversari de Música per la llibertat.

La idea la va tenir la mateixa impulsora la iniciativa, Anna Ortega, qui explica a Ona Bages que el procés per arribar a la ràdio ha sigut molt àgil.

La iniciativa, que va néixer amb l’idea de ser per Ràdio Sant Fruitós, ha agafat volada i també sonarà a diferents ràdios de la comarca. L’última en confirmar la participació és Ràdio Santpedor, que és l’emissora que arriba a Lledoners i així arribaria als presos.

Els músics que normalment graven per Música per la llibertat són la Jaume Riu, Laia Feliu i la mateixa Ortega. Tot i això, si pot arribar als presos no descarten fer-ho extensiu a més músics.

Això sí, Música per la llibertat només fa versions d’una cançó: El cant dels ocells de Pau Casals.