Comencen les obres del nou Museu Municipal de Sant Fruitós de Bages

108
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Fins que no es faci el traspàs, el Museu Municipal seguirà a la Rectoria Vella

El nou Museu Municipal de Sant Fruitós de Bages fa un pas endavant per esdevenir una realitat. S’ubicarà, a Cal Casajuana, al carrer Padró número 6-8, on ja s’ha adjudicat la primera fase de les obres. El museu seguirà a la Rectoria Vella, fins que finalitzin els treballs, que segons l’alcalde podria ser entre finals d’estiu i principis de tardor.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va arrendar una part de l’edifici del carrer Padró número 6-8, per tal d’ampliar l’espai del Museu Municipal que ha quedat petit pel volum de peces que custodia i conserva actualment. L’edifici requereix una adequació com a espai museístic per tal de poder esdevenir un espai de pública concurrència i poder exposar amb garanties les peces del museu. Ja s’ha adjudicat la primera fase de les obres que consisteix en l’adequació de la planta baixa de l’immoble, ho ha explicat a Ona Bages, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós. “Aquesta planta baixa, el que preveiem és adequar-la tant pel que fa l’accés, s’ha de posar una porta interior més enllà que ja existeix al carrer. S’hi fa una mica d’entrada, s’acondiciona la il·luminació interior, s’hi posa elements contra incendis i s’adequa també el lavabo.

Quan l’Ajuntament finalitzi els treballs a la planta baixa procedirà a adequar la primera planta. “Al finalitzar les obres hi haurà un termini d’un o dos mesos per museïtzar i llavors poder obrir. Amb tot això, segurament ens anirem a finals d’estiu, principis de tardor com a molt enllà”

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Serveis Integrals 360 plus per un import d’uns 77.000 euros. Mentre finalitzen els treballs el museu de Sant Fruitós seguirà obert, com fins ara, a la Rectoria Vella, quan es faci el traspàs la rectoria quedarà com a dipòsit de peces.