Municipis del Bages se sumen a “la Marató per la democràcia”

150

La comarca del Bages també s’han sumat aquest matí a “la Marató per la democràcia”, la iniciativa d’Òmnium Cultural que ha animat a gairebé tots els municipis de Catalunya a concentrar-se davant dels ajuntaments per defensar el referèndum de l’1 d’octubre.

Els veïns de Sallent, doncs, han tornat a sortir al carrer, aquest cop per exigir democràcia. Durant l’acte, el coordinador de l’ANC a Sallent, Salvador Arderiu, ha remarcat en els parlaments que l’estat espanyol està vulnerant drets fonamentals dels ciutadans i ha enumerat, una per una, totes les accions i escorcolls que està fent la Guàrdia Civil aquests dies. És per això que davant la situació que viu Catalunya, Arderiu ha insistit en la importància de “defensar més que mai els drets fonamentals”. Qui també ha dit la seva són els municipis de Sant Fruitós de Bages i Santpedor, que han llegit un manifest i han fet diferents activitats que s’han allargat fins al migdia.

Durant els actes, els veïns han pogut crear el seu propi material de campanya, així com gaudir d’una jornada festiva en defensa del referèndum de l’1 d’octubre. I és que des de les 11 del matí s’han organitzat tallers per dissenyar pancartes, cartells i murals per encartellar, encara més, els municipis.

Santfruitosencs concentrats davant de l’Ajuntament per exigir democràcia
Santpedorencs concentrats davant de l’Ajuntament per exigir democràcia