Mor l’historiador de Sallent, Ferran Sánchez

232

Mor l’historiador i jutge de pau de Sallent Ferran Sánchez a l’edat de 69 anys per causes que encara no s’han confirmat, però no estarien relacionades amb la COVID-19.

Sánchez havia estat mestre a l’escola Claret de Sallent i a l’escola Torres Amat i va ser fundador de la revista local L’Esparver. Pel que va en el sector polític, va ser regidor a l’Ajuntament de Sallent amb l’alcalde Josep Morera.

Va treballar, també, amb l’exhumació de diligències judicials, el treball de camp, els testimonis de supervivents i amb localització geogràfica. El seu treball de recerca ve avalat per diverses ponències presentades a les universitats de Pau et pays d’Adour, Toulouse-le-Mirail, Castilla-la Mancha i Complutense de Madrid.

Sánchez se’l reconeix per haver tingut un paper clau en la investigació de la Guerra Civil i els Maquis a Catalunya, escrivint llibres com “Maquis y Pirineos. La gran invasión (2001).

A més, també se’l reconeix per diferents investigacions entorn de Sallent. Entre moltes altres obres, ha escrit llibres sobre: Història de l’hospital de Sallent, (1983), Flora i Història de Sallent, (1992) i el recull d’història i fotografies “L’abans de Sallent Recull gràfic 1883-1975”, juntament amb el sallentí Jaume Riu.