Mor l’administrador de la immobiliària CIFA de Manresa, investigat per una dotzena d’estafes a comunitats de veïns i això obliga a arxivar el cas

147

Malgrat que només una dotzena van denunciar els fets, la plataforma que s’havia creat per agrupar els casos té constància que les estafes podrien arribar a la trentena. Ara, als afectats, només els hi queda recorre a la via civil. Algunes de les comunitats, com ara la que presideix Maria Dolors Cots, al número 20 del carrer Alfons XII, ja han decidit que desisteixen i ha explicat quants diners li devien a la comunitat:

El responsable de la immobiliària podria haver estafat a una trentena de comunitat, una dotzena de les quals ho van dur als jutjats. Després que s’hagi rebut la notificació de la defunció i segons han confirmat fonts judicials, les causes han quedat arxivades.

Un altre cas va ser l’estafa que van patir els pares del Manel Mas que ha estat l’única que s’ha jutjat i s’ha resolt. L’abril de 2019, el matrimoni va denunciar la immobiliària després de pagar 20.000 euros de fiança per un pis que no van arribar a tenir mai. L’administrador s’excusava dient que era el propietari de l’immoble que no volia marxar. El jutge va acabar donant la raó al matrimoni i, per tant, els hi havia d’abonar els diners estafats. El pagament es va fraccionar i van cobrar dues quotes, l’any 2019. 

La filla del mort, explica Mas, els hi va comunicar la mort al desembre:

A hores d’ara la mateixa plataforma d’afectats desconeix quants diners hauria haver pogut estafar l’administrador perquè moltes comunitats de veïns no van arribar a denunciar els fets. En tot cas, però, assenyalen que superarien els 50.000 euros.