Va morir aquest diumenge als 85 anys d’edat la santvicentina que durant gairebé 50 anys va estar al capdavant de la biblioteca del municipi. Però no només això sinó que durant l’època del franquisme va incentivar els actes socials i culturals que se situaven contraris al règim.
Durant molts anys va treballar per aconseguir que la biblioteca del municipi fos a la dècada dels 90, una de les primeres de la xarxa a disposar d’una ampli fons de videoteca i fonoteca.
Però el que va acabar de donar una especial rellevància a Grauvilardell com un emblema de l’activisme sòcio-cultural del poble, van ser els nombrosos actes que hi va promoure, com conferències, debats, concerts, lectures de poesia, tornejos d’escacs o fins i tot cursos de català quan la cultura catalana estava apartada de l’espai públic. També va ser la fundadora de la revista de caire local «El Breny».
Tal va ser la seva empremta, que l’any 2014, l’auditori del municipi es va batejar amb el nom d’«Auditori Maria Carme Grauvilardell».