Mor la sallentina i directora de la UPC Manresa Rosa Argelaguet

213

Ha mort aquest migdia la sallentina i directora de la UPC de Manresa Rosa Argelaguet als 62 anys.

Rosa Argelaguet a néixer i viure a Sallent i va estudiar enginyeria tècnica electrònica, enginyeria superiora elèctrica i va fer el doctorat en la branca d’automatització i control industrial. Ha estat vicerectora de l’UPC i cap del departament de disseny i programació de sistemes electrònics. En l’actualitat era professora de l’UPC i directora de l’escola del Campus de Manresa de la UPC. Ella va ser una de les principals impulsores del grau en Enginyeria de Sistemes TIC, únic d’aquestes característiques a l’Estat i seguidament aquests estudis es van començar a impartir a l’EPSEM el curs 2010-2011, va ser guardonada amb el 17è Premi a la Qualitat en la Docència Universitària, convocat pel Consell Social de la UPC.

En el sector polític, era ex-regidora de l’Ajuntament de Manresa pel PSC i secretaria de formació de l’executiva Bages, Berguedà i Solsonès. Ha estat durant dos mandats regidora a Sallent: un pel PSC i un per Junts per Sallent. En la seva època com a regidora a l’Ajuntament de Sallent va apostar per la ràdio fent grans inversions i també va impulsar les AMO (Assemblea Municipal Oberta) i va establir la fibra òptica a Sallent.

A final del 2017, Argelaguet es va donar de baixa del PSC, partit al qual feia més de 20 anys que militava i amb qui es va presentar a les eleccions del 2015.

Argelaguet va patir dimarts passat un ictus del qual no s’ha pogut recuperar. Des d’Ona Bages acompanyem al sentiment a tota la família i amics propers