Mor Josep Torras, antic mossèn de Sant Fruitós

150

Mossèn Josep Torras i Bacardit, nascut a Manresa el 28 de maig de 1932, va morir ahir al migdia a l’edat de 84 anys. Mossèn Torras, com se’l coneixia al poble va ser un dels fundadors de l’Associació Parroquial Funerària de Sant Fruitós i mossèn del poble durant 18 anys. Mossèn Josep era molt crític amb les desigualtats socials i destacava per parlar clar amb els ciutadans.

Ordenat el 1957, va exercir a Santa Maria d’Oló, Sant Feliu de Codines i Torelló. Tot això abans d’anar a l’Argentina d’on va haver de sortir corrent, després de 8 anys per salvar la seva vida. De retorn, va passar per Campdevànol i més tard va tornar a Sud-amèrica, aquesta vegada a Veneçuela durant set anys fins que va tornar a Manresa per cuidar dels seus pares. És aquí quan va entrar a la parròquia de Sant Fruitós i s’hi va quedar divuit anys. Després, un any a Joncadella i va tornar a Manresa com a rector de Santa Maria de Valldaura on va exercir uns 12 anys fins al 2014 que va cessar de rector.

Demà diumenge es farà l’acomiadament a la Funerària del Bages amb la família i dilluns a les 11 se celebrarà el funeral a la parròquia del Carme de Manresa.

Fotografia: You Tube particular del mossèn.