Francesc Mas i Sanmiquel, qui va ser alcalde de Santpedor entre els anys 1983 i 1991, va morir ahir a l’edat de 81 anys. Avui a les 17h s’ha fet el funeral a l’església parroquial Sant Pere.

Nascut a Artés, i tot i que va viure uns anys a Sallent, va passar la major part de la seva vida a Santpedor, treballant d’electricista a l’empresa LEMMERZ. A Santpedor va començar la seva carrera política entrant com a regidor per Convergència i Unió al 1979. A les següents eleccions municipals, al 1983, ja va anar com a portaveu del partit i va sortir guanyador. També va guanyar les eleccions del 1987, amb la qual cosa va ser alcalde de Santpedor durant 8 anys, fins el 1991, en què el va rellevar Josep Santamans, del PSC.

Entre les tasques més rellevants fetes durant el seu mandat, destaca la rehabilitació del barri antic, que va ser un gran focus d’atenció durant les seves legislatures. D’aquells anys data la reforma de la Plaça Gran per deixar-la tal com la coneixem ara, i també l’adequació de molts carrers del nucli antic. A més, també durant el seu mandat es va aprovar el projecte per rehabilitat Cal Llovet i convertir-lo en la sala polivalent que és avui dia. Unes instal·lacions que es van inaugurar al final del seu mandat, a principis dels 90.

Aquestes són fotos cedides per l’Ajuntament:

fdf