Mor el músic sallentí Jordi Fàbregas als 69 anys

396

Ha mort als 69 anys el músic sallentí Jordi Fàbregas. Amb cançons com “Les Balladetes de Sallent” o la “Iaia Lola”, Fàbregas va ser un referent a Sallent i també arreu de l’estat. El 2020 va rebre la creu de Sant Jordi i també va ser distingit amb el 34è Premi Bages de Cultura atorgat per Òmnium Cultural del Bages.

La seva passió per la música va arribar ben aviat quan va fundar grups musicals com ara Roda de Manresa, grup Coses, entre d’altres. Un dels seus llegats més importants va ser quan el 1988 va crear el Festival Tradicionàrius que s’ha mantingut com un referent del folk i la música d’arrel als Països Catalans, i que des del 1993 gestiona també el Centre Artesà de la Vila de Gràcia. De fet, el mateix Fàbregas, ha estat el cap visible del CAT des que TRAM en va assumir la direcció, fa 27 anys. El seu recorregut musical va ser reconegut aquest any 2020 amb la creu de Sant Jordi per la tasca de recuperació i promoció de la música popular i tradicional catalana i pel seu paper en la fundació i consolidació de nombrosos festivals i de diferents grups musicals d’arrel tradicional.

Dins la seva trajectòria musical també va ser guanyador del 1r premi del Festival de la cançó del Llobregat de 1964 amb la cançó titulada “Som de Sallent”, que va adaptar ell mateix aquest 2020 durant a pandèmia. La seva petjada també es pot resseguir en festivals com el Mercè Folk, el Mercat de Música Viva de Vic o la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa, entre d’altres. Actualment formava part del grup ‘El Pont d’Arcalís’. Fàbregas ha mort després d’estar hospitalitzat per una malaltia.