Montserrat veurà alterada la diada de la Mare de Déu a causa del coronavirus

192

La celebració de la vetlla de Santa Maria (26 d’abril) i de la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat (27) d’aquest any seran també excepcionals. Només es podran seguir a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local (TV locals de Catalunya), de Ràdio Estel i de Montserrat Ràdio i TV ( www.montserratcomunicacio.cat), que les oferiran en directe.

La vetlla de Santa Maria d’enguany (el dia 26 a les 10 del vespre) serà sense missa, i consistirà en l’ofici de lectures. Tampoc hi haurà la tradicional ballada de sardanes a les places, que es feia en acabar la missa conventual del 27 d’abril.

L’origen de l’actual vetlla de Santa Maria es remunta a l’any 1947, quan es van celebrar les festes de l’entronització. En aquella ocasió, es va reprendre la tradició multisecular de vetllar Santa Maria. Van ser molts els pelegrins i devots que en grup, en família o individualment van pujar a la basílica de Montserrat la nit del dia 26 per venerar la imatge abans de ser col·locada definitivament en el seu nou tron.

Finalment l’Abadia de Montserrat explica en un comunicat que «es farà tot el que estigui en les seves mans, degut a l’excepcionalitat d’aquesta situació»