Ahir va tornar a obrir un únic servei de restauració, la botiga de queviures i l’espai audiovisual. Pel que fa a l’allotjament, van obrir les cel•les i l’alberg. A partir d’aquí, i en funció dels visitants, s’anirà valorant l’aixecament de l’ERTO, que ha afectat tota la plantilla. Així ho explica Raimon Olivella, responsable d’hostaleria de Montserrat:

També es va recuperar el servei de cremallera, l’aeri i el funicular de Sant Joan, i s’ha obert el parquing. Tot, amb restriccions d’aforament i l’ús obligatori de mascareta.

A Montserrat, l’any passat hi van passar 2.700.000 turistes, el 60% d’origen estranger. Per això, l’impacte de la covid-19 ha sigut important i tindrà conseqüències a curt i mig termini, segons explica el responsable d’hostaleria, Raimon Olivella.

Alguns veïns de les rodalies de Montserrat s’han animat a visitar la zona, com son a Mari i el Jose, dos veïns de Santa Perpetua de Mogoda que fa 43 anys que venen a Montserrat.

La setmana passada van intentar entrar al recinte, però no van poder i, per això aquest dimecres, primer dia de reobertura, ho han tornat a intentar.

Ara Montserrat està a l’espera de saber com respondrà el turista local. La reobertura s’ha fet en uns dies tradicionalment baixos pel que fa a visitants per la competència del turisme de sol i platja. De fet, Sant Joan, segons Olivella, marca l’inici de la temporada mitjana, després de la primavera i la tardor, que són les èpoques tradicionalment més fortes. Passat aquest pont, les reserves per les cel•les i l’alberg ronden el 20%, i de visitants estrangers no se n’esperen fins a la tardor.