Montserrat reobre la via ferrada de Les Dames després que s’hagin acabat els treballs de restauració

194
Pla general d'un grup d'escaladors a la via ferrada 'Les Dames', a la muntanya de Montserrat. Imatge publicada el 13 de maig de 2016 (Vertical).

Es tracta d’una de les vies més populars i clàssiques del massís. S’ha tornat a obrir aquest dilluns tot i que per anar-hi, cal sol·licitar autorització prèvia mitjançant un formulari que es pot omplir a la web del Parc Natural. L’objectiu és limitar l’afluència de persones en plena pandèmia: de dilluns a divendres el màxim diari serà de 4 persones, mentre que dissabtes, diumenges i els festius, el límit màxim serà de 10.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat va tancar Les Dames el mes d’agost per motius de seguretat.  Una inspecció de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra va detectar  que les instal·lacions es trobaven en mal estat en alguns trams i va qualificar la via ferrada com a deficient i perillosa.

L’equipament es trobava desgastat i obsolet degut a l’alta freqüència de pas dels usuaris i també als efectes de les pluges intenses i l’arrossegament i caiguda de pedres dins la canal. El Patronat de Montserrat també recorda que el recorregut de Les Dames és en sentit ascendent i que no és recomanable fer-lo a la inversa.