Montserrat estrena el nou centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central a les antigues instal·lacions de l’Aula de la Natura

196

El centre està situat a la planta superior de l’estació de dalt del funicular de Sant Joan i compta amb dos eixos temàtics: un que explica la part natural de Montserrat, i l’altre que exposa els elements que componen el Geoparc de la Catalunya Central. A més, s’ha potenciat la part del mirador, ubicat a mil metres d’altitud. La covid-19 ha fet endarrerir la posada en marxa d’aquest espai, que estava prevista per Setmana Santa i, finalment, serà al setembre.

A més, estava formada per diversos plafons amb molta lletra i era visualment poc atractiu. En concret, el nou espai està dividit en dues parts: la part museogràfica i la zona del mirador de Sant Joan. A la zona museogràfica s’hi ha volgut donar visibilitat al Geoparc de la Catalunya Central –del qual Montserrat n’és una peça clau-, i, a través de vídeos, s’expliquen “quins són els punts d’interès del Geoparc i com es va formar ara fa 40 milions d’anys”. Així ho explica ,Jordi Rodó, responsable de l’empresa consultora Quaderna:

La idea era posar en marxa el nou espai per Setmana Santa, però la irrupció de la covid-19 va endarrerir el projecte i la intenció és obrir-lo al públic al setembre. A més, la pandèmia també ha fet canviar alguns elements de la part museogràfica, ja que inicialment s’havien plantejat espais interactius amb el públic i també que els visitants poguessin tocar unes pedres. El projecte ha tingut un cost global de 100.000 euros.