34 pessebres vivents de Catalunya sumen forces per fer un gran pessebre vivent a Montserrat. La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya durà a terme al Monestir de Montserrat el Pessebre Vivent Gegant, que finalment comptarà amb prop de 900 figurants d’arreu del país.

Entre les colles participants hi trobem el pessebre vivent de Santa Maria d’Oló, que just aquest any ha entrat a la federació. Dolors Portell és membre del pessebre vivent d’Oló i ens explicava el motiu de fer aquest esdeveniment.

Un itinerari circular conduirà als visitants per una mostra de les diverses escenes. La plaça de Santa Maria, acollirà el mercat, els oficis i les escenes relacionades amb el poble i les places Sant Jordi i del Museu, les escenes relacionades amb l’imperi romà, on es podrà veure la noblesa, els gladiadors i un campament. Portell explicava que el muntatge és espectacular.

El Pessebre Vivent Gegant d’aquest diumenge a Montserrat servirà també com a acte de presentació de la temporada pessebrista. Enguany, les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’estendran a 43 poblacions.

Un d’aquests pessebres serà el de Santa Maria d’Oló que també batrà rècord de participants, hi col·laboraren 120 veïns. És podrà veure durant el cap de setmana del 16 i 17 de desembre, el pessebre vivent és organitzat pels veïns de dalt el poble i té com a escenari el cas antic del poble. Dolors Portell explicava que hi haurà sorpreses.

Aquesta serà la novena edició del pesebre d’Oló. Dissabte es podrà veure de 2/4 de sis de la tarda fins les 8 i diumenge de 6 a 7 de la tarda.