Montserrat acollirà la primera exposició després de dos anys d’aturada per la pandèmia

240
Pla general d'una de les sales de la mostra 'La mirada del biblista. Instants d'eternitat. El Pròxim Orient al fons fotogràfic del P.Ubach'. Imatge del 18 de novembre del 2021. (Horitzontal)

Montserrat acollirà la primera exposició després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Ho farà amb ‘La mirada del biblista. Instants d’eternitat’, un recull de 76 fotografies que va fer el pare Bonaventura Ubach al Pròxim Orient.

Ubach va ser un dels impulsors de la Bíblia Grossa de Montserrat i, per il•lustrar-la, va fer diversos viatges al Pròxim Orient. En aquells viatges va fer més de 6.000 fotos que mostren paisatges, monuments, formes de vida i rituals, i deixen fora de focus qualsevol signe de modernitat. El prior i portaveu del monestir de Montserrat, el pare Bernat Juliol diu que l’exposició és un homenatge a la vida i treball del pare Bonaventura Ubach.

Ubach va ser un dels monjos de Montserrat més actius de principis del segle XX. De fet, hi ha qui l’anomena ‘l’Indiana Jones’ de Montserrat.