Montse Vila, infermera: “hem d’escoltar el nostre cos”

156
Entrada del CAP de Sant Fruitós.
Entrada del CAP de Sant Fruitós.

Les altes temperatures d’estiu poden provocar cops de calor, però els podem evitar tenint en compte diversos factors. En ple auge de les temperatures, que fa que les màximes a l’interior de Catalunya superin els 40 graus, augmenten els casos de desmais per aquest trastorn.
Els principals afectats són els infants i la gent gran, i s’ha de mantenir el cos ben hidratat. Aquest és només un dels consells que es recomana des de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. També s’ha d’evitar l’exposició solar entre les 12 i les 17h, buscant llocs amb aire condicionat, protegint la pell, el cap i els ulls. El menjar també és un factor clau: es recomanen sobretot les amanides, les verdures i la fruita fresca, evitant els àpats copiosos. I en el cas d’estar dins de casa, es recomana tancar les persianes durant les hores de sol i obrir-les a la nit perquè corri l’aire. Si, pel contrari, viatgeu en cotxe, és important hidratar-se sovint i no deixar mai els col·lectius més vulnerables a l’interior del vehicle amb les finestres tancades.

La infermera del CAP de Sant Fruitós de Bages de l’Equip d’Atenció Primària Navarcles – Sant Fruitós – Santpedor, Montse Vila, assegura que “hem d’escoltar el nostre cos” i ens detalla en una entrevista més consells per evitar patir un cop de calor: