Montse Terradas: “La vacunació és una eina de prevenció molt important i eficaç”

215
Dosi de vacuna contra el Meningococ B
Dosi de vacuna contra el Meningococ B

La setmana passada la mort de la Martina, una nena manresana de 9 anys, per meningitis, va colpir amb força la comarca per la rapidesa i crueltat amb què la malaltia va prendre-li la vida; i va generar també dubtes i preocupacions en famílies que no tenen informació de primera mà sobre la naturalesa d’aquesta malaltia i la manera com es es pot prevenir.

Val a dir que la bacteri que va acabar amb la vida de la Martina és el Meningococ C, una variant de la meningitis per la qual ja hi ha una vacuna establerta al calendari dels infants. És per aquest motiu que Montse Terradas, metge pediatra del CAP Santpedor, aconsella a les famílies que no deixin d’administrar cap vacuna als infants. També del CAP Santpedor, la infermera Rosa Solsona assegura que aquests últims dies ha vingut força gent preocupada pel tema i amb forces dubtes.

Des de Ràdio Santpedor vam parlar amb totes dues perquè ens apropessin a la realitat i variants d’aquesta malaltia, i les formes de prevenir-la. Escolteu l’entrevista: