Montse Fontcoberta és una manresana que ha vingut a Sallent a impulsar el Waterpolo. Fontcoberta ja havia participat en altres esports d’aigua com era la natació i als setze anys va llençar-se a l’esport que l’ha acompanyat tota la vida.

La Manresana va assegurar per Ona Bages que “el waterpolo és la meva forma de vida perquè ho és tot”.  Fontcoberta li van oferir des de la piscina de Sallent encarregar-se de la tasca d’entrenadora i és un repte “molt bonic”. Actualment la manresana compta amb tres equips.

L’entrenadora va assegurar que “els que venim d’aigua necessitem el cloro” i és per aquesta raó que el Waterpolo sempre l’ha acompanyat en moltes etapes de la vida però ho va haver de deixar temporalment al quedar-se embarassada de la seva primera filla. Fontcoberta també va explicar una curiositat de l’equip absolut del Sallent.

Amb el número vuit sempre present als partits, recorda que “l’esport m’ha fet a mi. Jo sóc com sóc gràcies a l’esport”. Ara vol inculcar aquests valors als seus fills i jugadors, ja que a ella el waterpolo li ha donat “tot”.

Quin esport és el Waterpolo?

El waterpolo és un esport d’equip que es practica en una piscina entre dos equips de set jugadors cadascun, amb la finalitat d’introduir una pilota a la porteria de l’equip contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors dels quals set participen en el joc i la resta són a la banqueta.

A les categories absolutes, juvenils i cadet, el temps de cada període (4 períodes) és de vuit minuts. En canvi, a les categories d’infantil, aleví i benjamí la durada és de cinc minuts (6 períodes). Cada equip disposa només de 30 segons de possessió per efectuar un llançament a la porteria contrària.

Aquí podeu recuperar la seva entrevista