Montsalat no valora gaire positivament el Pla Director Urbanístic de la minera al Bages aprovat dues setmanes enrere. Segons la plataforma medi ambientalista, tot i reconèixer l’ànim de posar solucions per part de la Generalitat,  el PDU s’ha fet a mida d’Iberpotash tot ignorant les sentències judicials que pesen sobre l’activitat minera de la comarca. Així ho explica Jordi Badia, portaveu de Montsalat.

 

Badia creu que el PDU s’hagués hagut d’enfocar d’una altra manera i l’acusa de molta concreció per encabir els plans d’expansió d’Iberpotash cap a Súria, i molt poca per definir el Pla de Restauració dels runams salins existents.

 

La plataforma Montsalat, va néixer al 1997 a Santpedor i que aquell mateix any va denunciar els efectes de l’activitat minera a la fiscalia de Media Ambient, que va obrir l’expedient que ha desembocat en la sentència que coneixíem el març passat contra Iberpotash, que obliga l’empresa israeliana a desmantellar la muntanya de sal del Cogulló, i que dictamina un any i mig de presó per dos ex directius de l’empresa.