Montajes Rus planteja rebaixar els acomiadaments de 248 a 179

183

Les negociacions entre direcció i comitè d’empresa, però, segueixen sense acord.

La direcció de Montajes Rus ha plantejat al comitè d’empresa, aquest dimarts, rebaixar els acomiadaments de 248 a 179. Segons Mercè Gómez, secretària d’organització d’UGT al Bages-Berguedà, la direcció hauria negociat amb ICL amb l’objectiu de recol·locar-los a la mina de Súria. No obstant això, els treballadors han rebutjat la proposta i la taula de negociació segueix sense acord.

Asseguren que volen “que tots els treballadors siguin recol·locats a ICL i, si no pot ser, que siguin el mínim d’acomiadaments i en les millors condicions possibles”, ha justificat Gómez. Una vintena de treballadors han aprofitat la trobada per concentrar-se a les portes i mostrar el seu rebuig a l’ERO.

Segons Daniel Erra, membre del comitè, estan pressionant perquè “els acomiadaments siguin els mínims”, encara que lamenta que de moment les negociacions “no van ben encaminades”. Montajes Rus va anunciar, el passat dia 21, que acomiadaria 248 treballadors, més de la meitat de la plantilla, ara però, han rebaixat la xifra a 179. Segons la secretària territorial d’UGT, el que els hi han manifestat des de la direcció és que “després d’estudiar-ho detingudament i parlar amb ICL, han vist que es podien recol·locar a més persones”.

Segons els membres del comitè d’empresa, de moment les negociacions “no van ben encaminades”. Entre els aspectes que està causant més disputa, hi ha el pagament de les indemnitzacions. Aquest dimarts, ha explicat Gómez, s’ha assolit que es pagui 21 dies per any treballat en lloc de 20. També que es faci un pagament inicial del 70% de la indemnització i un segon del 30%, i no el 60 i 40% que inicialment plantejava l’empresa.