Monsenyor Gibert celebra la Festa de l’arròs infantil

223

Tot i que la Festa de l’Arròs és aquest diumenge 11 de febrer, els més menuts de Sant Fruitós tenen un dia per celebrar-ho ells. I és que la Festa de l’Arròs Infantil s’ha celebrat aquest dimecres a l’escola Monsenyor Gibert.

La Festa de l’arròs infantil se celebra de forma rotativa entre els centres educatius del poble. Cada any toca a una escola diferent i cuinen paelles i hi ha ball de gegants. El Pla del Puig celebrava l’any passat l’edició de la festa infantil, però enguany li ha tocat al Monsenyor Gibert.

Què s’hi va fer?

Els nens i nenes van treballar la llegenda i la història de la Festa de l’Arròs, amb Jaume Grandia, i el conte de Sal·la i Ricardis amb Pep Creus i Rosa Camprubí, autors del llibre. A més, l’Enric Rafart explicava, classe per classe, alguns detalls més de la festa. Però per acabar de completar-ho tot, la Fina Galobart va ajudar a preparar bé la tradició, la preparació de l’arròs, la repartició i la vestimenta.

El cartell també va jugar un paper important a la festa. Així, els presents van poder aprendre l’art de fer cartells i la publicitat. No hi podien faltar, tampoc, els Gegants i grallers de Sant Fruitós de Bages així com els Asmodais i Goliaters. Però sobretot, la festa va poder acostar la cultura de l’arròs als més menuts.

Ells mateixos ens ho explicaven al Infoescoles del mes de gener:

L’origen, explicat pels més petits:

Els alumnes de P4 del Pla del Puig explicaven al Infoescoles de Gener l’origen de la festa.