Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Monistrol de Calders estrena la recollida de deixalles porta a porta

Aquest nou sistema el gestiona directament el mateix ajuntament.

L’actual equip de govern, encapçalat per la CUP, ha decidit municipalitzar el servei de recollida i n’ha assumit la logística, com per exemple, la compra del camió de recollida i la contractació directa del personal. 

El servei es va posar en marxa dissabte, quan ja es van poder veure els típics cubells petits a les portes de cada casa. El que ja no existeixen són els contenidors, ja que l’antic servei ha quedat totalment substituït pel sistema porta a porta. En els primers dies, l’ajuntament ha detectat alguna incidència però res que no sigui natural amb un sistema que és totalment nou. L’objectiu del porta a porta és millorar l’índex de reciclatge de la població moianesa, que actualment és molt baix: només del 32%. El pas previ va ser comptar amb l’assessorament de l’empresa Gaia Serveis Ambientals i també es van fer unes xerrades obertes a tots els habitants. 

Amb tot, l’arribada del porta a porta a Monistrol de Calders suposa un sistema de recollida de residus que opera cinc dies a la setmana: de dimecres a diumenge a partir de 2/4 de 8 del vespre. La població, a més, disposa d’una àrea d’emergència amb contenidors. El recinte, però, està delimitat i tancat. Per entrar-hi s’ha d’accedir amb una targeta que controla i determina la freqüència d’accés dels usuaris. 

Finalment, l’Ajuntament ha calculat que la despesa total del servei serà d’uns 60.000 euros anuals, 7.000 euros menys que l’antic i tradicional sistema de contenidors.