Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Monistrol de Calders estrena Cal Ros, la seva primera sala d’art

Porta el nom de l’antiga botiga del poble que l’acull, Cal Ros, que ha tornat a obrir les portes amb l’objectiu de ser un revulsiu de la cultura en un món rural.

La botiga de Cal Ros és un espai històric de Monistrol de Calders que va abaixar la persiana als anys seixanta del segle passat. L’actual equip de govern s’havia marcat com a objectiu apostar per la cultura i disposar d’un espai permanent per fer-hi exposicions. Així ho explica Laura Pujadas, regidora de Cultura de Monistrol. 

Després d’arribar a un acord amb els propietaris de l’edifici per la cessió dels baixos, la sala d’exposicions de Cal Ros ja és una realitat. El mateix alcalde, Ramon Vancells, parla de l’espai.

En aquest sentit, l’alcalde de Monistrol ha anat més enllà qualificant l’obertura de la sala com un “acte revolucionari”. 

D’aquesta forma, l’antiga botiga acollirà una exposició mensual, inicialment d’artistes que són o tenen una vinculació especial amb la Catalunya Central. A més, segons Patrice Blanquart, tècnic municipal, es deixarà via lliure als artistes per expressar-se. 

Aquesta segona oportunitat per l’edifici de Cal Ros va lligada, casualment, a la proposta anomenada “La segona oportunitat” de Txema Rico, el primer artista que hi exposa. En la seva exposició, Rico recupera pintures dels anys 70 per donar-los-hi “una segona vida” en un espai que es conserva tal qual va tancar. 

Després de Txema Rico, al juny, hi haurà una mostra de diferents artistes d’art urbà que exposaran dins i fora de Cal Ros. Al juliol serà el torn de les pintures de Ramon Furriol, l’agost de les aquarel·les de Francesc Palomas i al setembre la pintura de Nayat Kaid Ferron.