Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Monistrol de Calders converteix els seus carrers en un museu a l’aire lliure d’art urbà

Les parets s’han omplert d’art urbà gràcies a la primera edició del festival “MurMurs”. 

Monistrol va convidar el passat cap de setmana a dotze artistes que van plasmar la seva obra en deu parets del poble, cinc de municipals i cinc de privades. L’objectiu, segons explica Patrice Blanquart, tècnic de cultura, és trencar amb els prejudicis sobre la disciplina i embellir, de pas, el poble. 

Per la seva banda, l’artista sabadellenc Werens, encarregat de la direcció artística, va subratllar la importància que té que l’Ajuntament de Monistrol s’atreveixi a potenciar la cultura als seus carrers. 

Els graffitis van començar a fer-se divendres i van continuar dissabte,  sota la mirada d’alguns veïns encuriosits i també la presència dels alumnes de l’escola que van fer una excursió per veure com fan les obres. Tots els artistes eren catalans tret de Zolar, que venia d’Alemanya, i que també va parlar sobre la importància de la proposta. 

A tot això, l’equip de govern té intenció de donar continuïtat i que el festival “MurMurs” es converteixi en una iniciativa anual. L’objectiu és fer un pas més per promoure la cultura als entorns rurals. D’aquesta manera, el festival se suma a la inauguració, fa poques setmanes, de la primera sala d’art al poble, Cal Ros, que també va acollir una mostra dels artistes participants al mateix festival.