Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Monistrol de Calders alimenta 10 equipaments públics amb la instal·lació d’una caldera de biomassa

Aquesta campanya s’engloba dins el projecte “Biomassa pel clima”.

Actualment s’està impulsant la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona. De fet, Monistrol de Calders és l’única població del Moianès que ha invertit en aquestes instal·lacions. 

El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, consisteix en donar suport a ajuntaments en el foment de l’ús de la biomassa en equipaments municipals. L’ús d’aquesta tecnologia potencia els treballs de prevenció d’incendis per la producció d’estella forestal i aquest serveix com a combustible suposant un estalvi important pels seus habitants. Escoltem Ramon Vancells, alcalde de Monistrol de Calders. 

Monistrol de Calders ha instal·lat una caldera de biomassa de 150 kW de potència. Es preveu un consum anual de 33 tones d’estella forestal que suposa un estalvi econòmic per l’Ajuntament de 17.800 euros anuals i una reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de 48 tones de CO2 a l’any. La caldera de biomassa alimenta una xarxa de calor que dona confort i escalfor a l’Escola L’Esqueix, al Casal de Joves La Mestra, a la Llar d’infants L’Estel, al Casal d’Avis l’Espiga, al consultori mèdic, al centre recreatiu municipal i al local de la Petanca. A més, escalfa l’aigua calenta dels vestidors del camp de futbol. L’alcalde de Monistrol de Calders destaca la importància d’aquesta instal·lació. 

“Biomassa pel Clima” és un projecte cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional amb un pressupost de 3,3 milions d’euros i una ajuda de gairebé 1,8 milions d’euros. 

A tot això, el proper dissabte 29 de maig, Monistrol de Calders farà una jornada de portes obertes des de les 10h del matí amb visites guiades per la instal·lació i la presència de Xesco Gomar, diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona; Jordi Terrades, gerent de Boscat i Josep Verdaguer, tècnic de la Diputació de Barcelona. 

Infografia explicativa:

Infografia de la caldera de biomassa de Monistrol de Calders
Infografia de la caldera de biomassa de Monistrol de Calders