La festa i mercat de tardor de Món Sant Benet va tancar un cap de setmana ple d’activitats amb bones sensacions i una afluència de públic constant. Parades i activitats plenes en una edició que tenia com a protagonista la vessant més silvestre de la tardor. 

El campament artesà del Creatardor i els tallers de cuina del Menja’t la plaça van fer les delícies del públic familiar. Els més petits es van poder divertir construint un hotel d’insectes o fent el seu propi instrument musical amb canyes i altres materials naturals, entre d’altres. 

El toc musical el va posar el concert Ora Pro Nobis de Tarta Relena, en col·laboració amb la Fira Mediterrània. L’espectacle “Fem música amb les canyetes de la foradada”, va posar el punt final a la primera jornada de Creatardor. 

Al mercat de la plaça, amb prop d’una cinquantena de parades, també s’hi van poder fer tallers familiars i veure la ja habitual mostra d’oficis artesans.

En l’edició d’enguany es va potenciar especialment l’espai de tast i showcooking . Els més sibarites van poder descobrir diferents sabors de la cervesa artesana o fer un recorregut amb tast. 

Per altra banda, els visitants també van poder realitzar visites especials al monestir així com un recorregut etnobotànic per conèixer i tastar les herbes de marge que creixen a l’entorn del Món. 

Les activitats van continuar diumenge. L’actuació del Grup de percussió Sound de Secà va ser un dels plats forts de la jornada. Els visitants van poder gaudir de l’espectacle itinerant “Sabor”, que va portar ritme a la plaça i el Prat en una cercavila espectacular.

Per la seva banda, l’espai de tast i showcooking va oferir dues activitats: “cuina de tardor: fruits de l’hort, fruits del bosc” a càrrec de la Fundació Alícia i un tast de vermuts de la mà de l’experta Ester Bachs.

Les activitats del Creatardor i el Menja’t la plaça, el mercat, la demostració d’oficis així com les visites especials a l’entorn del Món Sant Benet es van mantenir durant la jornada de diumenge.