La Fundació Catalunya – La Pedrera celebrarà els 10 anys de Món Sant Benet amb activitats que culminaran amb un acte institucional i una festa popular a finals de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè. A més, ha creat un espai al web per recollir vivències a Sant Benet de Bages de tothom qui hi vulgui participar.

La celebració vol reconèixer la trajectòria i l’esforç de l’entitat amb una sèrie d’actes a cavall entre Barcelona i Sant Benet de Bages. Un mapatge del monestir a la paret de La Pedrera donarà el tret de sortida a la festa el 24 de setembre.

La festa a Món Sant Benet serà el dissabte 30 de setembre amb una jornada de circ, clown i dansa conduïda pel dramaturg manresà David Pintó, amb visites al monestir i a Fundació Alícia i el gran concert de jazz de ‘La Locomotora Negra’. De moment, però, ja ha engegat al web la proposta “El meu Món Sant Benet“, una recollida de vivències a Sant Benet de Bages, des de casaments a estades o anècdotes. Imatges dels primers masovers o de la família Martí Munté que hi va viure una temporada, ja es poden veure a la cronologia que han creat al web.

La nostra companya Ylènia Morros, ha parlat amb la néta del masover, Carme Sidera.

La Directora General de Fundació Catalunya – La Pedrera, Marta Lacambra, valora l’esforç i l’ambició d’ara fa 10 anys i la professionalitat dels treballadors de la casa.

Pere Casals, membre del Patronat Fundació Catalunya – La Pedrera del territori, fa una retrospectiva dels 10 anys de Món Sant Benet.

Des de la inauguració, al novembre del 2007, Món Sant Benet ha acollit al voltant de dos milions de persones, que s’han submergit en la història medieval i modernista mitjançant una proposta museogràfica de primer ordre, o que han participat en centenars de congressos, celebracions i reunions que han atret persones de tot el món.

Imatge del monestir de Marc Vila