Món Sant Benet celebrarà una jornada de descoberta de la natura acompanyada d’experts.

113

Serà aquest dissabte 7 de maig, i l’ha organitzat la Fundació Catalunya la Pedrera. Els participants de l’activitat anomenada Bioblitz, aprendran a identificar la flora i fauna del territori de la mà de científics que els guiaran. L’objectiu principal de la jornada és sensibilitzar sobre la conservació de la biodiversitat i engrescar a la gent a participar-hi activament. Així ho explicava a Ona Bages Susana Izquierdo, tècnica de territori i Medi Ambient de la fundació Catalunya La Pedrera:

 

Aquesta és una activitat de ciència ciutadana i de recerca de la natura que empeny a la població a conèixer i inventariar la flora i fauna del territori, acompanyat d’experts estudiosos. Tot això en un entorn privilegiat.

Els participants podran escollir quin itinerari seguir d’entre les diferents opcions dividides en les següents temàtiques: Líquens, vegetació, insectes, ocells, mamífers, fauna aquàtica i plantes silvestres comestibles. Aquest cop, s’ha col·laborat amb el Geoparc de la Catalunya Central, així que també s’inclourà un itinerari de descoberta geològica.

El primer torn començarà a les 9:45 del matí i el preu per persona serà de 3 euros. A més a més, a mig matí hi haurà un taller obert a tothom sobre l’App de ciència ciutadana RitmeNatura organitzat pel centre de recerca en Aplicacions Forestals, que permet als ciutadans fer arribar informació sobre l’estat de la biodiversitat del territori en qualsevol moment.