Món Sant Benet acull un taller foodie sobre noves tendències de cuina

123

Els coneguts com a foodies (amants del bon menjar i beure) tenen una cita ineludible el pròxim dissabte, 7 d’abril, a la Fundació Alícia a Món Sant Benet en un nou taller sobre ‘Noves tendències de cuina’. Una proposta fresca i divertida que permetrà als participants descobrir tot el que es cou en les cuines més modernes del planeta: des de la moda dels fermentats fins als insectes comestibles, passant pels últims secrets asiàtics de la cuina coreana.

Combinant cuina i ciència, el taller busca que els assistents surtin amb un triple objectiu assolit: haver après, cuinat i tasta’t propostes noves i arriscades i haver-se divertit amb l’experiència. A més a més, la proposta s’emmarca en un entorn excepcional, a Món Sant Benet, i en el marc d’un projecte referent en investigació en cuina, la Fundació Alícia.

La reserva de plaça del taller s’ha de fer a través de la pàgina web monstbenet.cat.

L’alimentació, protagonista de l’Abril a Món Sant Benet

Aquest mes d’abril, Món Sant Benet s’omple d’interessants propostes vinculades a l’alimentació i la gastronomia. Una aposta en ferm de la Fundació Catalunya La Pedrera que vol fer de Món Sant Benet un centre de coneixement de referència internacional en alimentació, que ha de permetre crear nova ocupació al territori i afavorir la inclusió social.

En aquesta línia i, a banda del  taller de ‘Noves tendències a la cuina’ programat pel dissabte 7 d’abril, el diumenge 22 d’abril Món Sant Benet acull la segona edició de ‘Cuina lírica’, un show-cooking amb música en directe pels amants del binomi cuina-música. Una activitat que s’emmarca dins la segona edició del cicle “Cultura i Alimentació” i que per primer any tindrà lloc a Món Sant Benet. El xef de la Fundació Alícia Jaume Biarnés i el musicòleg Xavier Chavarría faran un repàs dels moments àlgids de la cuina clàssica i dels repertoris més populars de la música lírica. Receptes basades en algunes de les òperes més populars contextualitzades i comentades musicalment.

I, com a colofó final, el cap de setmana del 28 i 29 d’abril, Món Sant Benet s’omple d’activitats amb la celebració de la 6a edició d’Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona. Més de 80 activitats de cuina per a adults, famílies i nens: demostracions en directe de xefs de prestigi, mercat de productes agroalimentaris, concerts i espectacles per a la mainada, tallers i tastos guiats, entre d’altres.