Més de 3.000 visitants van viure l’any passat la 1a edició del Pessebre Vivent de Món Sant Benet. Un pessebre del segle XXI dins d’un monestir del segle X. Enguany, els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre se celebrarà la 2a edició de la proposta que, després de l’èxit de la primera, creix en dates i incorpora noves escenes i personatges.

El Pessebre Vivent de Món Sant Benet aposta per una proposta ambiciosa i atípica de pessebre que combina la representació d’escenes clàssiques per part d’un centenar d’actors amb l’aplicació d’efectes d’última generació com videoprojeccions. Enguany, per exemple i com a novetat, un mapping ocuparà la façana de l’església en la que serà una de les escenes més màgiques de la proposta.

A banda de la recreació de les escenes tradicionals de qualsevol pessebre, la proposta de Món Sant Benet incorpora multitud d’escenes de l’edat mitjana que van des de la vida monacal que tenia lloc dins els murs del monestir a la recreació, enguany, d’altres personatges que vivien al marge de la vida religiosa, com les bruixes i els vagabunds.

La proposta, que ja fa mesos que es treballa, compta a la direcció artística amb l’actriu Tàtels Pérez que ha assumit, un any més, el repte de traslladar un clàssic pessebre vivent a l’ambientació típica de l’època medieval.

Un pessebre que creix i es renova

Un pessebre vivent autènticament medieval. El Pessebre Vivent de Món Sant Benet és una experiència sensorial única i atípica que embolcalla al visitant i el trasllada a una altra època a través de tots els seus sentits: la vista, l’oïda, el gust, el tacte i l’olfacte, jugant amb un joc d’olors al llarg del recorregut.

La proposta ja va néixer l’any passat amb la voluntat de fugir d’un pessebre a l’ús i, enguany, manté l’objectiu repensant escenes i incorporant nous elements que facin encara més vivencial i inoblidable l’experiència. Projeccions de gran format, olors, ambientació històrica, interacció amb els actors, un marc incomparable i la particularitat d’un pessebre vivent ambientat a l’època monacal doten a la proposta d’una singularitat especial.

Un projecte del territori

Un dels aspectes més bonics de la iniciativa és la implicació d’institucions i entitats de la comarca que arrelen el pessebre a la seva gent i al territori. Molts repetidors i noves incorporacions que fan gran aquesta segona edició. El Pessebre ha comptat amb la complicitat d’associacions com el Mijac, la Catequesi o la Parròquia de Sant Fruitós i grups com l’associació Dansa Estudi Folck, un col·lectiu amb una dilatada trajectòria en el món de la dansa tradicional que serà l’encarregat de donar vida a una de les noves escenes del Pessebre, situada a l’exterior del monestir.  

Així mateix, institucions com el Museu de Sant Fruitós i el particular Josep Iglesias del Mas Brucardes, han cedit peces històriques per ajudar en l’ambientació del pessebre. A banda, és clar, de famílies i particulars que també han volgut formar part de la iniciativa.

La segona edició del Pessebre se celebrarà els propers 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre i s’han programat 4 sessions diàries per poder assistir-hi: 18.00h, 18.45h, 19.30h i 20.15.

Les entrades ja estan a la venda a la web de Món Sant Benet, i també es podran comprar a la taquilla els dies de les sessions. El preu de l’entrada per adult és de 9 euros i de 5 pels infants entre 3 i 12 anys. Es poden consultar descomptes per grups.

El compromís de la Fundació Catalunya La Pedrera

Iniciatives com El Pessebre Vivent de Món Sant Benet busquen seguir potenciant Món Sant Benet, equipament gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera, com un espai cultural i un pol d’atracció turística a la comarca del Bages.

La Fundació Catalunya La Pedrera serveix a la societat  construint un futur millor i més just. Per això, ofereix oportunitats a les persones, impulsa el talent, la creació i l’educació; fomenta hàbits d’alimentació saludables, i conserva i comparteix el patrimoni natural i cultural.