Món Sant Benet acollirà una nova edició d’Els Sabors de la terra

132
Imatge d'arxiu mercat / Fotografia: Món Sant Benet
Imatge d'arxiu mercat / Fotografia: Món Sant Benet

Un cap de setmana ple d’activitats per a tots els públics al voltant de l’alimentació, la gastronomia i el paisatge. Aquest any, s’articula al volant d’un eix temàtic: la tardor silvestre.

La Festa i mercat de tardor de Món Sant Benet se celebrarà els propers 2 i 3 de novembre. Durant tota la jornada, els visitants podran descobrir i provar el gust de les “males herbes”, aprendre a cuinar receptes de tardor en família, fer tastos i construir un hotel d’insectes, entre d’altres activitats.

Una cinquantena de parades ocuparan la plaça de Món Sant Benet en el mercat de productes de temporada, de proximitat i artesans. A banda, l’espai incorporarà tallers i demostració d’oficis tradicionals.

“Herbes, ungüents i xarops” aproparà al visitant els remeis del monestir. Es tracta d’un breu recorregut per espais que habitualment no estan oberts a les visites, que culminarà amb l’elaboració d’una antiga crema hidratant. A l’activitat “Tots els sabors del paisatge” es realitzarà un recorregut etnobotànic per l’entorn del Món.

Pel que fa a les activitats en família, el nou espai “Menja’t la plaça” convidarà als més petits a aprendre a confitar per conservar els aliments i, també, a fer una nova versió del tradicional torró amb fruits de tardor. 

Al Prat de Món Sant Benet hi haurà un espai amb tastos i tallers demostratius de cuina. “Cuinem bolets i castanyes” a càrrec de la Fundació Alícia, “La cuina de les plantes oblidades” a càrrec del col·lectiu Eixarcolant o un tast de vermuts en són alguns exemples.

Al llarg del cap de setmana també hi haurà espectacles i actuacions musicals. “Ora Pro Nobis” de Tarta Relena serà l’espectacle principal del dissabte. Dues cantants exploraran a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals.  L’actuació tindrà lloc a les 12:30h. 

 “Les canyetes de la foradada”, un petit espectacle obert a tothom, posarà el colofó final a les activitats del CREATARDOR del dissabte. L’espectacle començarà a les 17:30h. 

La percussió, la dansa, el cant i la improvisació seran els elements principals de “Sabor” del grup Sound de Secà. L’actuació, que tindrà lloc diumenge, començarà a les 12:30h.

En aquests dos dies també es podran fer les visites permanents al monestir i a la Fundació Alícia en un format adaptat.