Enguany l’organització vol potenciar el valor cultural del monestir i farà més visites en un format més dinàmic

Sant Benet de Bages serà aquest cap de setmana l’escenari de la Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, la Festa Alícia’t. Avui s’ha presentat la setena edició de l’esdeveniment, que comptarà amb més de 150 d’activitats de cuina per a adults i famílies, show cookings, tastos guiats, demostracions gastronòmiques i espectacles. Tampoc hi faltarà l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, enguany amb un taller vinculat al llibre de la Festa de l’Arrós.

La gastronomia serà la protagonista aquest dissabte i diumenge a Món Sant Benet amb la Festa Alíciat. Però de la mà de la gastronomia, l’esdeveniment, també fa èmfasi en la importància de cuidar-se i seguir uns bons hàbits alimentaris. Així ho explicava Miquel Sàmper, diputat delegat de Turisme de la Diputació. “Imagineu el lligam estret, que tenim amb una cosa tant habitual, la fem com a mínim 3 o 4 cops al dia, com és menjar, amb la ciència del bon menjar”.

En la presentació, Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha destacat la importància que té aquest esdeveniment per donar a conèixer Món Sant Benet. “Món Sant Benet és singular, perquè Món Sant Benet és un conjunt d’elements que el fan especialment atractiu, però continua sent un desconegut”.

En aquesta línia, una de les novetats de l’esdeveniment és que es fan visites al monestir en format reduït, més econòmiques i cada mitja hora per potenciar el valor cultural de Sant Benet. Els cuiners amb estrella seran presents un any més a l’auditori de la Fundació Alícia amb les demostracions del mestre Carles Gaig, dissabte a 1/4 d’1, i el xef de l’Ó, Jordi Llobet, diumenge també a 1/4 d’1.

En clau més festiva, dissabte el grup de rumba catalana Sabor de Gràcia dinamitzarà la jornada a l’escenari del Prat. La festa també comptarà amb un espai de jocs per la mainada, l’animació de la Companyia Filigranes i l’espectacle Pescaplastik, diumenge a 2/4 de 2, que tot jugant ensenyarà als petits la importància de reciclar els plàstics i cuidar del nostre mar i dels que hi viuen.

La Festa Alícia’t és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona que té lloc cada primavera al complex de Món Sant Benet. A la presentació també hi han intervingut Toni Massanés, director de la Fundació Alícia i Núria May, coordinadora de la Festa Alícia’t. Tota la programació del cap de setmana a Món Sant Benet es pot consultar a http://festaalicia.alicia.cat/