Les Farmàcies de Moià no poden assumir, de moment, entrar al registre de Farmàcies TAR i alerten que estan desbordades de feina. 

Moià té dues farmàcies i de moment no poden assumir ser Farmàcies TAR i les notificacions al Departament de Salut de casos positius. L’augment de la demanda de testos d’antígens i l’arribada amb força de la sisena onada de la pandèmia han creat un còctel que ha deixat sota mínims les farmàcies del poble. Aurora Casajuana, de la Farmàcia Casajuana, ens explicava la situació del negoci i que esperen poder assumir la gestió més endavant.

Des de les farmàcies de Moià també reivindiquen la feina que fan habitualment, com les guàrdies nocturnes, que en municipis més grans queden més repartides. Tasques com aquestes que no els valoren.

Casajuana també afirma que senten certa indefensió davant els protocols que permeten fer testos d’antígens a les farmàcies mentre es limiten en els centres d’atenció primària. 

 

Finalment, també lamenten que el departament de salut anunciés amb poca antelació el canvi del preu dels tests d’antígens que en algunes d’elles ha obligat a vendre els testos per sota el preu de cost. Pel que fa a la situació a escala de comarca les altres Farmàcies del Moianès tenen farmàcia TAR.