Moià aprova el primer pressupost municipal després de 10 anys sota control estatal a causa de l’elevat deute del poble. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor d’Esquerra, PSC, Junts i l’abstenció de la CUP.

 

Després d’haver eixugat gran part del deute del poble l’Ajuntament de Moià ha aprovat uns nous pressupostos que permeten ampliar inversions a la capital del Moianès. Això suposa un canvi, després de 10 anys concentrats en retornar part del deute que tenia el poble. En Aquest sentit, l’alcalde Dionís Guiteras defensava que és el moment de començar una nova etapa.

 

La regidora de Promoció econòmica, Gemma Bisbal, detallava les inversions principals que es faran al municipi durant el ple municipal celebrat aquest dilluns passat.

 

Els altres partits del consistori han fet un vot de confiança a Ara Moià, des del PSC, soci principal dels republicans, Susanna Tàpia demanava que aquesta vegada s’executin les peticions acordades amb el seu partit.

 

A l’oposició Junts x Catalunya lamentava que no s’hagin reduït impostos i taxes als ciutadans un cop rebaixat gran part del deute del municipi, tot i això, han votat a favor dels pressuposts, Maria Tarter demanava una comissió de seguiment per poder assegurar que es compleixen els acords pactats.

 

La CUP-Capgirem Moià ha estat l’únic partit que s’ha abstingut en la votació als pressupostos Eduard Altarriba explicava què troben a faltar en aquests pressupostos des de la seva formació.

 

Amb aquests pressupostos Moià arriba a una nova etapa on ja no hi haurà el control financer per part de l’Estat, a causa de l’elevat deute assolit durant els mandats de l’alcalde de Convergència Josep Montràs.