El president del Senat, Pío García-Escuderoha obligat a Mirella Cortés a prometre la Constitució en castellà, després que Mirella Cortés intentés repetides vegades fer-ho en català “com altres vegades”

Moment de tensió al Senat espanyol aquest matí quan la sallentina Mirella Cortés, ha procedit a jurar el càrrec de senadora i acatar la constitució davant la cambra alta. Igual que altres vegades, Cortés ha jurat el càrrec en català i recalcant que jura el text “per imperatiu legal i fins que Catalunya esdevingui república”. Aquest cop però, el president del Senat, Pío García.Escudero, no ha donat per bo el jurament i li ha fet repetir “en castellà”.

Cortés ha recriminat al president que no li deixés jurar el càrrec en castellà “com altres vegades” i ha intentat de fer-ho en català en fins a quatre ocasions. Amb tot, García-Escudero no ha donat per bo el jurament fins que la sallentina s’ha expressat en castellà, amb crits de “vergona” d’alguns senadors del PP de rerefons. Tant Cortès com l’altre diputat d’ERC designat pel Parlament, Bernat Picornell, han pres possessió del càrrec amb samarretes grogues amb lemes demanat l’alliberament dels presos.