Mirella Cortès ja és senadora

206

El Parlament ha votat aquest dijous al matí la designació dels vuits senadors autonòmics que corresponen a Catalunya, entre els quals s’hi troba la sallentina Mirella Cortès.

La sallentina anava com a número 6 per Barcelona a la llista d’ERC al Congrés dels diputats, però el partit en va obtenir 5. Marta Rovira, doncs, li va proposar formar part del senadors d’Esquerra a Madrid.

La resta de senadors són José Montilla (PSC), Sara Vilà (ICV), Xavier García-Albiol (PP), Josep Lluís Cleries (JxS), Elisabeth Abad (JxS), Bernat Picornell (JxS) i Francesc Xavier Alegre (C’s). Han votat a favor tots els grups parlamentaris de la càmera excepte la CUP, que s’ha abstingut. El resultat ha estat de 122 vots a favor i nou abstencions.

El ple del Parlament va ser curt i, a més, es va fer un minut de silenci per Pere Ribera, alcalde de Sant Mateu de Bages des del 1991, que va morir als 58 anys fruit d’una malaltia.

Cortès explica a Ona Bages que “va ser un dia important” i que voldria agafar la comissió d’educació:

Santiago Vidal assegurava durant la campanya electoral pel 20D que la primera actuació que farien els senadors d’esquerra és demanar que tanquin la cambra. Mirella Cortès ho ratifica:

Sobre Anna Gabriel, sallentina i diputada de la CUP, Mirella Cortès afegeix: “me l’estimo molt perquè hem viscut moments a l’Ajuntament juntes, ens hem donat suport i ens hem entès molt. Cadascú té la seva manera de ser i té la seva ideologia, però com a persona li tindré una gran estima sempre”. Ambdues polítiques van coincidir al Parlament dijous on no van poder parlar massa estona però es van fer “una abraçada i un petó”, explica la senadora.

Cortès afirma que comença aquesta nova etapa amb “molts nervis” i que vol fer-ho “el millor possible”, ja que quan agafa un repte “s’hi llença de cap”.